BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Ahad, 13 Februari 2011

20 fakta menarik di dunia..

Assalamualaikum..
neh teman nak ngabo kan,,yg ada bnyak fakta2 menarik kat dunia yg kita tinggal neh,,
tapi yg aku nak kongsi2 ada la dalam 20 ja..
jadi baca la pelan2 na,,jangan gelojoh2,,

  1. Coklat dapat membunuh anjing,kerana ianya mempengaruhi jantung dan susunan sarafnya
  2. Hampir semua lipstik mempunyai sisik ikan
  3. Ada 318,979,564,000 kemungkinan kombinasi pembukaan pertama pada catur
  4. Leonardo da Vinci memerlukan masa 10 tahun untuk melukis Mona Lisa.Lukisan itu tidak ditandai dan diberi tarikh.Leonardo dan Mona mempunyai susunan tulang yang persis sama dan menurut laporan X-ray,ada 3 versi lukisan di bawah lukisan itu.
  5. Gerakan Bruce Lee sangat cepat sehingga mereka terpaksa melambatkan filem agar kita semua dapat melihat pergerakannya
  6. Darah sama pekat dengan air laut
  7. Alasan kenapa di iklan jam kebanyakannya menunjukkan pukul 10.10 adalah kerana jam itu akan kelihatan seperti tersenyum
  8. Gula-gula getah x dijual di disney land
  9. Secara fizikal,babi tidak boleh mendongak ke langit
  10. Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri,,melainkan kita tidak siuman
  11. Orang cina lebih banyak berbahasa inggeris dari orang di amerika
  12. Kita menyambut ulang tahun kelahiran bersama 9 juta orang dari seluruh dunia
  13. Seekor babun bernama "jackie" menjadi perajurit rasmi dalam angkatan bersenjata di Afrika Selatan pada Perang Dunia Pertama
  14. Kapal submarine German World War II karam hanya kerana kerosakan pada tandasnya
  15. Kupu-kupu melihat dengan 12000 mata
  16. Di bumi,365 adalah 1 tahun.Di planet Merkurius 1 tahun adalah 2 hari..=,='
  17. Daya ingatan ikan hanya 3 saat
  18. Tikus dan kuda tidak boleh muntah
  19. Penguin adalah burung yg boleh berenang tapi tidak boleh terbang
  20. Kentut lembu termasuk penyebab utama global warning
=,=''
pelik2 jugak fakta2 neh..tapi nama pon fakta,,mang betoi laa..

2 ulasan:

  1. fakta ke 21. syafeeqa adalah seorg budak yg baik.sopan santun,berilmiah,berwawasan tinggi,hah...semua yg baik lahh.

    heyhh.awat ang tak tulis....? HAHA.=P

    BalasPadam
  2. =,=''
    tu auta la wehh..
    bukan faktaa

    BalasPadam